Kortfilm

Posted by Morgan on juli 19th, 2014 — Posted in

«Kortfilm – effektfull historiefortelling»

FinFilm er et selskap som liker god kortfilm, som jobber for  kortfilms særegenhet som media og uttrykk.   FinFilm lager kortfilm fra ide til ferdig film for et internasjonalet engasjert festival/kino/TV publikum.  FinFilm og Morgan har også gjennom en årrekke stått sentralt i å gjøre kortfilm tilgjengelige for ungdom gjennom kurs og workshops.  Morgan Davidsen opprettet og leder i dag Filmlinjen ved Follo Folkehøgskole.

gammel_dame_spiser

FinFilm er for tiden i med pÃ¥ festivaler med siste kortfilm Inquietude samtidig som produksjon av «Maria»Â er igang i Brsil.  Dette er siste film i en trilogi av Morgan Davidsen.

Det er den draumen

Det er den draumen
Det er den draumen me ber på
at noko vidunderlig skal skje,
at det mÃ¥ skje –
at tidi skal opna seg,
at hjarta skal opna seg,
at dører skal opna seg,
at kjeldor skal springa –
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida inn
på ein våg me ikkje har visst um.

– Olav H. Hauge –

 

 Kortfilm – redskap for  identitetbygging.

FinFilm har gjennom samarbeide med Akershus Fylkeskommune, Sparebankstiftelsen og Follo Folkehøgskole laget kortfilmer som dykker ned i ti sentrale lokalhistorier.  Gjennom levendegjøring av legender og faktiske hendelser til et lokalmiljø får innbyggerne innsikt og forståelse av hvem de er og hvor de kommer fra.  Lokalbefolkningen er med på å lage historie. Elever på lokale skoler og deltagere på pensjonistforeninger, historielag osv er med som filmskapere, skuespillerre og bidragsytere.   Kortfilmene skal være del av en permanent utstilling fra 2015.

far fire like  far fire like  Gårdshistorie Garder Skole  Skjermbilde 2015-02-06 kl. 14.04.37

 

Se kortfilmen Isblomster visner i kulden her: